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DEPARTMENT OF HEALTH & HUMAN SERVICES 
Centers for Medicare & Medicaid Services 
Center for Consumer Information and Insurance Oversight 
200 Independence Avenue SW 
Washington, DC  20201 

  

Date:  November 8, 2013 
 
Subject:  Reinsurance Enrollment Count  
 
Q: When must a contributing entity submit its enrollment count for the purposes of making 
 reinsurance contributions? 
 
A: Pursuant to 45 CFR 153.405(b), a contributing entity must submit to HHS its annual 
 enrollment count for the transitional reinsurance program no later than November 15 of 
 benefit year 2014, 2015, or 2016, as applicable.  Therefore, for the 2014 benefit year, a 
 contributing entity must submit its annual enrollment count by November 15, 2014.  The 
 count must identify the number of covered lives of reinsurance contribution enrollees 
 during the applicable benefit year for all of the contributing entity’s plans and coverage 
 described in 45 CFR 153.400(a)(1).  


